Ook VVD-Kamerlid Van Campen gaat niet naar protest vanwege veiligheid

Ook VVD-Tweede Kamerlid Thom van Campen gaat woensdag niet naar het landelijke boerenprotest in Stroe, omdat zijn veiligheid „niet kan worden gewaarborgd”. Dat schrijft de parlementariër op Twitter. Het is niet bekend of ook hij een negatief advies heeft gekregen van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), net als D66-collega Tjeerd de Groot.

Van Campen zegt uitgenodigd te zijn door de boeren, maar zijn toezegging om langs te komen niet waar te kunnen maken. „Waar boeren het recht hebben om vreedzaam te protesteren tegen plannen waar ze het niet mee eens zijn, hebben volksvertegenwoordigers de grondwettelijke vrijheid om zonder last of ruggespraak hun werk te doen”, aldus Van Campen. „Wat was ik graag langsgegaan om met de aanwezige boeren in gesprek te gaan.”

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Kamerleden niet naar boerenprotest vanwege veiligheid