Recensie

Recensie Muziek

Raspende rock met onuitroeibare veerkracht

Het vergt moed voor een rockband met de lange staat van dienst van de Bintangs om er definitief een punt achter te zetten. These Hands is hun finale album, met bassist/zanger Frank Kraaijeveld (76) als laatst overgebleven bandlid uit de oerbezetting van de Beverwijkse rocktitanen. De reputatie dat de Bintangs altijd ruiger waren dan de Stones wordt bestendigd, met gitaren als knarsende machines die alleen maar aangezet hoeven te worden om hun raspende rondjes te draaien. Kraaijevelds zang is knoestig en grof, met teksten die beproefde rock-’n-rollclichés aaneen rijgen. In ‘Go Go, Give It A Go’ en ‘Roll On, Roll On’ is het de klank van de woorden die de songs hun onuitroeibare veerkracht geeft. Bluesballade ‘Sweet Louisa’ stamt uit de erfenis van de in 2018 overleden Arti Kraaijeveld en wordt met bakken vol gruis op de stembanden vertolkt. ‘We Wanna Thank You’ is een gezongen dankwoord na zestig jaar Bintangs: zonder fans geen band.