Jakobsen weer de snelste in sprint, tweede ritzege in Ronde van Spanje

Vuelta De 24-jarige bleef de Italiaan Alberto Dainese en de Belg Jasper Philipsen voor. Hij heeft opnieuw de groene trui, als leider van het puntenklassement
Fabio Jakobsen viert zijn tweede etappewinst in de Vuelta van 2021.
Fabio Jakobsen viert zijn tweede etappewinst in de Vuelta van 2021. Foto Manuel Bruque/EPA

Wielrenner Fabio Jakobsen heeft deze zaterdag voor de tweede keer een etappe gewonnen in de Ronde van Spanje. De Nederlandse renner van Quick-Step was na 184 kilometer de snelste in de massasprint van de achtste etappe. Hij bleef de Italiaan Alberto Dainese en de Belg Jasper Philipsen voor.

In de vrijwel vlakke etappe van 174 kilometer langs de Spaanse oostkust, van Santa Pola naar La Manga del Mar Menor, kregen de vroege vluchters nauwelijks ruimte. Zo’n dertig kilometer voor de aankomst was het peloton compleet. „Ik kon in volle sprint naar de finishlijn, met dank aan het goede werk van mijn gangmakers. Deze tweede etappezege betekent heel veel”, zei de etappewinnaar kort na de finish. Hij pakt ook de groene trui weer in de koers, als leider van het puntenklasssement.

Lees ook: Tussen de kunststof boarding sprint Jakobsen voorin mee in de Vuelta

De 24-jarige Jakobsen pakte afgelopen dinsdag ook al de ritwinst in een massasprint, toen in de vierde etappe van de Vuelta. Dat was zijn eerste dagzege na zijn zware val vorig seizoen in de Ronde van Polen.

In La Manga del Mar Menor bleef de rode leiderstrui in het bezit van de Sloveen Primoz Roglic. In het algemeen klassement heeft de kopman van Team Jumbo-Visma een voorsprong van 8 seconden op de Oostenrijker Felix Grossschartner. Zondag zijn de klassementsrenners weer aan de beurt. Dan staat een zware bergetappe van 188 kilometer met aankomst op de Alto de Velefique, een col van de buitencategorie, op het programma.(ANP)